top of page

MIJN VISIE 

Honderwijs werkt vanuit de visie dat we in harmonie met onze honden moeten omgaan en met hen moeten samenwerken om van hieruit een mooie band te kunnen creëren.
De kernwaarden van Honderwijs zijn:


BELONINGSGERICHT
Ik werk uitsluitend met beloningen en positieve motivatie. Dit kan voor elke hond anders zijn. De ene hond is dol op snoep, terwijl de andere de ziel uit zijn lijf loopt voor een balletje. Als we weten waar jouw hond graag voor werkt, kunnen we van daaruit vertrekken en hierop verder bouwen.


RESPECT
Vele baasjes verwachten respect van hun hond. Maar dat respect moet natuurlijk wederzijds zijn. Bij Honderwijs behandelen we honden op een respectvolle manier en houden rekening met hun gevoel voor eigenwaarde en hun grenzen.


BAND SCHEPPEN
Een band scheppen met je hond is niet altijd zo eenvoudig. Ik leer je hoe je dit op een natuurlijke manier kunt doen en hoe je kunt leren om de band tussen jou en je hond nog sterker te maken. Een hond die een sterke band voelt met zijn baas gaat namelijk heel graag voor die baas werken.


ONTSPANNING
Ik geef één-op-éénlessen in een omgeving waar de hond zich ontspannen en op zijn gemak kan voelen. Ook nemen we tijdens de les regelmatig pauzes om rust te leren vinden. Ontspanning, zowel bij de hond als bij de baas, is hét sleutelwoord tot een waardevolle training zonder stress of frustraties.


SAMENWERKING

Trainen met je hond is samenwerken met je hond. Honderwijs baseert zich op recentelijk wetenschappelijk onderzoek over hondengedrag.
Jij en je hond zijn een team. Ik begeleid jullie hierin en vanuit die samenwerking kan een hechte band ontstaan tussen hond en baas.

SPELENDERWIJS

De lessen zullen altijd vertrekken vanuit het idee dat een training als een soort ‘spel’ beschouwd wordt. Hierbij motiveren we hond met beloningen tot hij écht doorheeft wat de bedoeling is. Dat hoeft echter niet altijd met voer te zijn. Een aai op zijn kop, een prijzend woordje of een kort spelletje, kan voor de hond ook al een beloning zijn.

 

OP HET TEMPO VAN DE HOND

Zoals reeds meermaals gezegd, werk ik op maat van hond en baas. De hond bepaalt het tempo. Sommige honden leren sneller dan andere. Sommige oefeningen blijken al eens moeilijker te zijn. Geen nood! Bij Honderwijs forceren we niets en kijken naar de hond zodat we de dingen op zijn tempo kunnen aanleren. Te snel willen gaan, heeft op lange termijn alleen maar een averechts effect.

 

JIJ MOET HET UITEINDELIJK DOEN

Ik kan je wel de tools aanreiken en tips en tricks aanleren. Jij moet ermee aan de slag. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook thuis. Oefenen, oefenen, oefenen… zowel op de werkpuntjes van je hond als op je eigen werkpuntjes. Want niet enkel de hond krijgt les, het is ook de bedoeling dat jij als baasje bij kunt leren.

bottom of page