top of page

BEESTIGE BASISSCHOOL

Nog steeds hoor je regelmatig over bijtincidenten waarbij een kind betrokken is. Om dit te helpen voorkomen, is Honderwijs van mening dat we kinderen al van jongs af aan moeten leren om met honden om te gaan. De interactieve gastlessen van Honderwijs worden steeds enthousiast onthaald door de leerlingen van het lager onderwijs.

 

HOND EN KIND IN BALANS

De beestige klas-sessies zijn speciaal ontwikkeld om kinderen
op een leuke manier uit te leggen hoe ze hondentaal
kunnen leren begrijpen en hoe ze op een veilige manier
met honden kunnen omgaan.

Honderwijs stelde hiervoor een educatief pakket
samen voor kinderen van het lager onderwijs.

 

TOPICS DIE AAN BOD KOMEN

De lessen zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen
en aan de wensen van de school. Wat kan er zo allemaal aan bod komen?

 

- Hoe beleven honden de wereld? Hoe werken de zintuigen van de hond en in welke mate verschillen ze van die van de mens?

- Lichaamstaal van de hond: op welke signalen moet je letten en wat betekenen ze? Hoe geeft een hond aan dat hij iets leuk vindt of net helemaal niet (meer) leuk vindt?

- Het aaien van honden: hoe doe je dat het beste? Kan je zomaar elke hond aaien?

- De basisbehoeften van een hond: Hoe kan je een hond gelukkig maken?

- Op een veilige manier spelen met een hond: leuke tips voor spelletjes op maat van kind en hond.

 

BEESTENBRIL

Honderwijs werkt volgens de principes van Beestenbril. In deze methodiek staat de filosofische dialoog centraal om de empathische houding van leerlingen ten opzichte van dieren te stimuleren. Kernwaarden hierbij zijn: observatie, onderdompeling aan de hand van praktijkoefeningen, filosoferen en reflectie

 

TROEVEN LESSEN GEGEVEN DOOR HONDERWIJS

1) Als hondentrainer heb ik me verdiept in hondengedrag en geleerd hoe ik dit gedrag het best kan vertalen in begrijpelijke mensentaal.

2) Mijn lessen zijn een mengeling tussen theorie en praktijk waarbij ik de hulp krijg van een voorbeeldhond die dit mentaal aankan en hiervoor speciaal getraind is. Het welzijn van de hond wordt echter steeds nauwlettend in het oog gehouden!

3) Na een les van Honderwijs kunnen kinderen empathisch en respectvol met honden omgaan en zo hebben we samen een nieuwe stap gezet in de richting van een harmonieus leven tussen mens en dier!

Interesse in een les van de beestige basisschool? Neem hier contact op.  

32882593_1943068959089408_87399777411824
bottom of page